fbpx

Beneficii ale consumului moderat de vin

Vinul este indispensabil omului. Acesta face parte din viata noastra inca de la botez si ne urmeaza pe tot parcursul evenimentelor importante sau mai putin importante. Fie ca sarbatorim, pomenim sau il consumam fara vreun motiv anume, vinul este esenta vietii.

De-a lungul timpului, tainele acestei bauturi au fost descoperite de cercetatori, iar beneficiile consumului moderat de vin au fost deslusite rand pe rand. Asadar, pe langa gust placut si note diverse, licoarea lui Bachus este avantajoasa, chiar si din punct de vedere medical.

Vinul e atât de sănătos încât ar trebui vândut şi în farmacii.Ramon Eder

Iti prezentam o serie de beneficii ale consumului moderat de vin. Citeste in continuare pentru a le afla!

1.       Vinul rosu tine departe racelile sezoniere. Ei bine, persoanele care consuma regulat 1-2 pahare manifesta cu jumatate mai putine raceli fata de cei ce nu consuma deloc vin rosu.

2.       Vinul are efect asupra tenului, fie ca vorbim de anti – imbatranire sau proprietatile antiinflamatorii. De ce? Pentru ca acesta contine  resveratrol, un antioxidant benefic tenului.

3.       Consumul regulat de vin previne si reduce bolile cardiovasculare. Cred ca am auzit cu totii sintangma: „Bea vin rosu, face bine la inima!” Asadar, aceasta este cat se poate de adevarata.

4.       Un alt beneficiu dat de consumul regulat al lichidului aromat se remarca asupra digestiei. Acesta stimuleaza apetitul, amelioreaza problemele digestive si are un numar de calorii favorabil. În plus, vinul tine cu silueta ta. In general, 100 de ml de vin contin intre 70 si 90 de calorii.

5.       Consumul de vin reduce anxietatea. Cum asa? Ei bine, stiam cu totii ca in momentul in care bem licoarea aromata, ne simtim relaxati, iar curajul spre socializare creste. Vinul creeaza conditiile perfecte pentru a socializa cu prieteni sau de ce nu, oameni mai putin cunoscuti.

6.       Vinul contine Potasiu, fapt ce determina reglarea nivelului de zahar din sange si producerea de energie.

7.       Desi contine o cantitate mica, vinul are in compozitie chiar si fluor. Acest mineral mentine smaltul dintilor si previne cariile dentare.

8.       Consumul moderat de vin ajuta la imbuntatirea somnului. Prezenta melatoninei in compozitia lichidului este raspunzatoare pentru acest beneficiu. Daca alegi sa bei un pahar de Merlot sau Cabernet Sauvignon inainte de culcare, sunt mari sanse sa ai un somn linistit si profund.

9.       Vinul imbunatateste sistemul imunitar. Ei bine, acesta contine o mare cantitate de vitamine hidrosolubile (B1, B2, B5 si B6) si minerale (Calciu, Magneziu, Potasiu), ceea ce determina efectele pozitive asupra imunitatii.

10.   Marinada ce are la baza vinul rosu reduce substantele cancerigene din carnea pregatita la gratar. Pastrata timp de 2 ore la bait, carnea poate avea cu pana la 88% mai putine astfel de substante.

11.   In cazul persoanelor afectate de hipertensiune arteriala, 2 pahare de vin rosu consumate la masa, pot face „minuni” deoarece presiunea arteriala scade considerabil.

12.   Vinul rosu poate preveni debutul si progresia aterosclerozei deoarece alcoolul si polifenolii aflati in compozitie, favorizeaza formarea oxidului nitric. Acesta are un rol foarte important in reglarea yonusului vascular.

Vinul este un produs complex, iar degustarea acestuia este o adevarata arta. Desi regulile acestui lichid sunt vaste, este important sa tinem cont de cateva principii pentru a ne bucura pe deplin de beneficiile oferite . Este o linie subtire intre beneficii si consecinte neplacute, iar limita este data de cantitatea de vin pe care alegem sa o consumam. De aceea, iti recomandam sa limitezi consumul la 1 sau 2 pahare de vin pe zi.

Citeste si:

Tot ce nu stiai despre vinul Cabernet Sauvignon

Pretul pentru o sticla de vin bun. Cat de mult conteaza?

Cum sa alegi un decantor pentru vin

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.