fbpx

Cum sa pastrezi vinul spumant dupa desfacere

Consumarea unei sticle de vin spumant in cadrul unei adunari de oameni, cum ar fi o petrecere, este, cu siguranta, floare la ureche. Ce faci, in schimb, atunci cand cumperi o sticla doar pentru tine si vrei sa te bucuri doar de un pahar? Pastrezi sticla in bucatarie, o asezi in frigider sau pur si simplu o arunci? Da-ne voie sa iti spunem ca exista cateva trucuri simple pentru a pastra vinul spumant in parametrii normali de consum. Daca vrei sa le afli si tu, citeste in continuare articolul nostru, despre cum sa pastrezi vinul spumant dupa desfacere.

Pune-l la rece

Prima regula care trebuie respectata atunci cand vine vorba de pastrarea vinului spumant intr-o forma buna de consum este tinutul sticlei la rece. Daca vrei ca bautura sa isi pastreze caracteristica definitorie, iti sugeram sa tii sticla in frigider dupa desfacere. Nu o pune la congelator, deoarece isi va pierde bulele!

Foloseste o lingura de metal

Circula prin intreaga lume o poveste conform careia, daca pui o lingura de metal in vinul spumant, acesta isi va pastra calitatile dupa desfacere. Daca iti doresti ca vinul tau spumant sa mai fie acidulat si a doua zi, pune, peste noapte, coada unei lingurite de metal in gura sticlei, apoi pune-o la frigider. Metalul linguritei va pastra gatul sticlei rece, ceea ce va crea un soi de dop de aer rece deasupra nivelului bauturii, care va impiedica bulele sa se evapore.

Folie de plastic si elastic

O metoda cat se poate de simpla, dar extrem de eficienta in aceasta situatie, implica cateva accesorii pe care le ai si tu in bucatarie. Daca nu ai la indemana un dop special pentru a acoperi sticla, pune o bucata de folie alimentara peste gura sticlei si leag-o cu un elastic, apoi asaza-o in frigider. Desi nu este cea mai buna metoda care exista, noi credem ca te va scapa din impas.

Vin spumant de calitate

Trebuie sa fim sinceri, asa ca iti vom spune ca trebuie sa investesti intr-o bautura de calitate. Un vin spumant foarte ieftin nu va fi din start atat de acidulat pe cat ti-ai dori. Un vin spumant de calitate, in schimb, isi va pastra calitatile chiar si dupa cateva ore de la desfacere. Iti sugeram sa intri pe site-ul Bucium, și să alegi unul dintre vinurile noastre spumante, despre care promitem ca intrec toate asteptarile.

Cumpara un dop special

In caz ca nu stiai, exista dopuri speciale, create pentru sticle, precum cele de vin spumant. Aceste dopuri se inchid ermetic, astfel ca bulele din bautura nu au cum sa paraseasca sticla. Vinul tau se va pastra efervescent chiar si a doua zi dupa desfacere. Chiar si asa, tot este necesar sa depozitezi sticla in frigider, pentru a fi sigur ca te vei bucura de o bautura buna un timp ceva mai indelungat.

Daca urmezi aceste sfaturi, te vei bucura, cu siguranta, inca o zi sau doua de un vin spumant perfect pentru consum. Daca nu doresti sa pastrezi o sticla prea mult timp, invita cativa dintre cei mai apropiati prieteni, si bucurati-va impreuna de o sticla de Spumant de la Bucium. Gasesti pe site toate sortimentele!

Citeste si:

Tot ceea ce trebuie sa stii despre servirea vinului

Ghidul unui degustator incepator

Vinul spumant – inventie de geniu sau simpla greseala?

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.