fbpx

Inghetata cu vin rosu – Reteta verii anului 2021

Cum zilele calduroase de vara se apropie cu pasi repezi, iar dorintele de a ne racori trupurile la umbra unui copac sau langa piscina sunt la doar cateva zile distanta, ti-am pregatit o surpriza. Daca te-ai plictisit totusi de racoritoarele clasice, Casa de Vinuri „Bucium 1949” iti propune o noua reteta de inghetata pe care o poti prepara in confortul casei tale. Ai ghicit, oare, incotro duce monologul nostru? Ce ai spune sa-ti incanti papilele gustative cu o inghetata care are drept ingredient principal vinul rosu? Delicios, stim!

Pentru a te pune pe treaba nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple si de lecturarea pana la final a articolului nostru de astazi.

Lista de ingrediente:

  • O sticla de vin rosu, de preferat Merlot
  • 2/3 cana de zahar brun
  • 2 cani de crema de iaurt sau frisca
  • 1/2 cana de lapte
  • 1/2 cana de smantana lichida
  • 4 galbenusuri de ou
  • O pastaie de vanilie

Timp de preparare: 40 de minute

Tipul desertului: American

Instructiuni

  • E adevarat ca Isus a transformat apa in vin, dar tu poti transforma vinul in inghetata! Primul pas in prepararea inghetatei cu vin rosu este transformarea ingredientului principal in sirop. Pentru asta, se toarna sticla de vin rosu intr-o oala mare si se fierbe la foc mic, pana ce compozitia se ingroasa in mod vizibil.
  • Intr-o oala de dimensiuni medii, amesteca zaharul brun si frisca in timp ce asculti piesele preferate care iti amintesc cel mai mult de vara. Taie pastaia de vanilie in jumatate si scoate pasta regasita in interior pentru a o adauga in oala, la un loc cu celelalte ingrediente. Continutul trebuie gatit la foc mediu si amestecat intr-un ritm constant, pana incepe sa fiarba.
  • Bate galbenusurile, pe ritmul muzicii, cu o furculita sau amesteca-le cu un mixer pana cand capata o culoare deschisa. Adauga apoi incet smantana peste galbenusurile de ou. Este important sa amesteci crema de oua foarte incet pentru a nu se ingrosa.
  • Dupa aceea este timpul sa torni amestecul inapoi in oala, sa te indepartezi de aragaz in pasi de dans, si il lasi la foc mediu pana se transforma intr-o crema la randul sau. Iata un test interesant pentru a afla cand este reteta aproape de final: daca se lipeste amestecul de spatele unei linguri de lemn inseamna ca opera ta de arta este gata.
  • Se toarna compozitia printr-o strecuratoare intr-un castron mare si se amesteca jumatate de cana de smantana lichida cu jumatate de cana de lapte si cu vinul redus la stadiul de sirop.
  • (Acesta este momentul in care poti incepe deja sa celebrezi reusita.)  Treaba ta este aproape gata. Lasa amestecul la congelator pana este gata sa fie consumat. Daca este prea moale pentru gustul tau, inghetata cu vin poate ramane chiar mai multe ore la rece.

La final este timpul sa iti servesti inghetata obtinuta alaturi de un pahar de vin!

Daca nu esti sigur ca Merlot-ul este aroma pe care o cauti, magazinul online Casa de Vinuri „Bucium 1949” iti pune la dispozitie o varietate larga de vinuri de calitate, la numai un click distanta!

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.