Mica Unire si vinul potrivit pentru aceasta ocazie
In anul 1859, pe data de 24 ianuarie a avut loc unirea statelor Moldova si Tara Romaneasca, sub denumirea de Principatele Unite la Moldovei si Tarii Romanesti. Aceasta a fost o etapa decisiva care l-a avut ca domnitor pe Alexandru Ioan Cuza. Iar actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezenta primul pas pe calea infaptuirii statului national roman unitar. Vinuri online
Astazi, in anul 2021, sărbatorim 162 de ani de la acesta data importanta, iar romanii sarbatoresc in fiecare colt al tarii acest eveniment. Acestia aleg sa aseze pe mese preparate traditionale, precum sarmale si friptura, iar bauturile sunt alese dintre cele mai bune. De aceea, am ales sa iti propunem vinul potrivit pentru o zi atat de speciala, dar si modul in care acesta poate fi servit.
Vinul fiert potrivit pentru momentele petrecute afara si nu numai
Cand sezonul rece este la mijloc iar gradele cu minus sunt prezente in termometre, e semn clar ca vinul fiert isi intra in drepturi. Iar ziua de 24 ianuarie nu face exceptie de la regula. Daca ti-ai propus sa serbezi Mica Unire in aer liber, ai nevoie cu siguranta de o bautura calda. Indiferent de soiul ales, vinul fiert poate fi asezonat cu scortisoara, coji de portocala sau orice doresti. In functie de gusturi si preferinte, aceasta bautura calda poate deveni aliatul de nadejde impotriva frigului, atunci cand gerul de ianuarie isi intra in drepturi. In plus, ce mod poate fi mai bun de a sarbatori data de 24 ianuarie, daca nu un toast in aer liber cu un pahar plin cu vin fiert? Totusi, daca preferi sa petreci in casa Ziua Micii Unirii, poti savura linistit alaturi de cei dragi licoarea bachica incalzita la temperatura potrivita. Daca vrei ca vinul sa nu se termine prea repede, trebuie sa alegi cantitatea potrivita. De aceea, iti propunem varianta bag in box. Aceasta contine nu mai putin de 10 sau 20 de litri de vin si ce poate fi mai bun de atat?
Vinul rosu sec sau demisec, alegerea perfecta pentru preparatele traditionale
Pe data de 24 ianuarie, mai mult ca oricand, preparatele traditionale sunt asezate la loc de cinste pe mesele romanilor. De la sarmale si fasole cu ciolan pana la fripturi fragede si tochituri cu mamaliga, oamenii savureaza din plin bucatele pur romanesti. Iar langa o masa buna, mereu se afla un vin potrivit care sa completeze perfect gustul savuros. De aceea, iti propunem sa alegi un vin rosu sec sau demisec. Poti opta pentru un Cabernet Sauvignon sec sau un vin demisec Feteasca Neagra. Vinul rosu se serveste la o temperatura cuprinsa intre 14 si 16 grade Celsius. In plus, acest soi de licoare bachica incanta de cele mai multe ori toate gusturile. Asadar, anul acesta, in data de 24 ianuarie, inchina un pahar de vin rosu in cinstea Micii Uniri.
Concluzii despre Mica Unire
Indiferent de modul in care alegi sa petreci anul acesta de 24 ianuarie, nu uita ca esti roman! La multi tuturor romanilor de pretutindeni! La multi ani Romania! Vinuri online
Categorii
Newsletter
Abonează-te la newsletter și fii primul care află noutățile și promoțiile marca Bucium!