fbpx

Muscat Ottonel. Tot ce nu stiai

Muscat Ottonel este un membru tanar, dar recunoscut in lumea viticulturii, al familiei de struguri Muscat. Acesta poate crea o serie intreaga de vinuri alese, de la cele usoare si uscate pana la cele bogate cu mult zahar rezidual. Daca te-am facut curios si vrei sa afli mai multe informatii despre soiul Muscat Ottonel, citeste in continuare acest articol! Am cules o multitudine de informatii relevante pe care ti le prezentam in cele ce urmeaza.

Istoria soiului Muscat Ottonel

Soiul Muscat Ottonel isi poarta istoria pana in anul 1852, in Franta. Atunci, un cutivator pe nume Moreau Robert a incrucisat hibrizii Chasselas și Muscat de Saumur, iar rezultatul a fost, da ati ghicit, soiul despre care vorbim astazi. Intital, numele qcestuia a fost „Muscat d’Eisenstadt”, doar ca, pe parcurs a capatat diverse denumiri, precum: Muskat-Ottonel, Muskotaly, Tamaioasa Ottonel. În prezent, soiul se regaseste in diverse zone ale lumii, precum Austria, România, Ungaria, Elveția, Croația și Serbia. In plus, Austria reprezintă mai mult de jumătate (55,72%) din totalul Muscat Ottonel produs la nivel global. Acesta este, de asemenea, cultivat într-o măsură mai mică în Canada, unde este utilizat atât la producerea vinurilor uscate, cât și a vinurilor dulci.

Particularitati ale soiului Muscat Ottonel

Spre deosebire de alte soiuri de struguri aflate in familia Muscat, Muscat Ottonel se remarca printr-o culoare pala, aciditate scazuta si o aroma mai putin intensa. Totusi, acesta prezinta o rezistenta ridicata in fata frigului, iar Muscat Ottonel poate prospera mult mai bine la temperaturi scazute, decât alți struguri din aceasta familie, care se găsesc în general în climă mai caldă, în stil mediteranean.

O alta particularitate inedita a soiului Muscat Ottonel este momentul recoltarii. Dacă este lasat prea mult pe vita de vie, acesta va face un vin flas, dezechilibrat. De aceea, cultivatorii prefera sa il culeaga mai devreme, si anume după apariția primelor brume de toamna. Drept consecinta este sacrificata complexitatea aromatica pentru ca soiul sa capete echilibrul necesar.

Vinul Muscat Ottonel

Soiul Muscat Ottonel poate capata forma vinului atat singur, cat si in imbinari alese, alaturi de alte soiuri, precum Feteasca Regala, Riesling sau Sauvignon Blanc. Totusi, vinul pur alcatuit doar din soiul Muscat Ottonel se remarca printr-un parfum floral special si un gust inedit. Aromele unei picaturi te poarta de la usor amarui pana la puternic dulce, aceasta fiind o trasatura inedita fata de celelalte soiuri albe. Nuanta vinului se schimba odata cu trecerea timpului, de la un galben intens in tinerete, pana la un auriu armonios dupa o perioada de invechire in sticle. In ceea ce priveste gustul, vinul Muscat Ottonel are la baza caise coapte si faguri de miere.

Ca sugestie de servire, se recomanda savurarea acestui vin fie simplu, ca un desert deosebit, fie în asociere cu prajituri pe baza de fructe, dar nu exagerat de dulci.

Muscat Ottonel este fara doar si poate unul dintre cele mai inedite soiuri, atat din familia sa cat si din toata lumea viticulturii. Acesta inglobeaza o istorie aparte, trasaturi inedite si nu in ultimul rand, un vin special. Daca vrei sa incerci un vin bun Muscat Ottonel, e semn clar ca trebuie sa pasesti in lumea casei de vinuri Bucium. Iti punem la dispozitie o licoare aleasa, din gama Selectii care te va cuceri de la prima degustare. Il gasesti ulei cbd romania

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.