La Bucium, vinul spumant se produce prin metoda fermentării în autoclave, ceea ce permite un control tehnologic mai bun și o omogenitate a lotului.
Vinurile folosite pentru obținerea vinului spumant sunt: Sauvignon, Aligote, Fetescă Regală, Riesling Italian pentru obținerea de vinuri spumante brute, seci și demiseci, iar pentru Vinul Spumant Muscat, vinul liniștit Muscat Ottonel.

Metoda clasică de șampanizare “champenoise” a apărut în Franța, cu peste 300 ani în urmă. Inventatorul șampaniei este considerat călugărul venețian Don Perignon care a trăit în provincia Champagne. Metoda clasică sau tradițională presupune realizarea următoarelor operații tehnologice:

- alegerea și cupajarea vinurilor
- tirajul se compune din vinul cupajat, licoare de tirajare, maiaua de drojdie selecționată
- îmbutelierea se face în sticle speciale (rezistente la presiune)
- așezarea în stive în poziție orizontală
- fermentarea decurge lent timp de 5-6 luni, vinul se îmbogățește în timpul fermentării, se saturează cu bioxid de carbon. Bioxidul de carbon legat chimic, fizio-chimic cu compușii vinului, precum și cel absorbit, constituie baza calităților specifice ale șampaniei
- maturarea începe după terminarea fermentării, în această perioadă continuă procesele de oxido-reducere, procesele de autolizare (descompunerea anaerobă a celulelor de drojdie), sinteza esterilor, cu predominarea proceselor hidrolitice. Periodic, sticlele se agită puternic pentru a favoriza fermentarea și procesul de autolizare a celulelor de drojdie și se restivuiesc cu o întoarcere de 180 de grade.
- remiajul constă în dezlipirea depozitului de drojdie de pe pereții sticlei și alunecarea lui spre dop pentru a fi ulterior eliminat. Se face cu ajutorul unor stative speciale care permit fixarea în poziție înclinată a sticlei cu dopul în jos. Sticlele se rotesc periodic.
- decorjajul constă în eliminarea depozitului de drojdie din sticlă împreună cu dopul
- adăugarea licorii de expediție care va da dulceața necesară, armonie și tandrețe gustului, participă la formarea buchetului.

Spumantul Muscat se fabrică după o tehnologie care asigură păstrarea aromei. Vinurile spumante se servesc la temperatura de 10-12°C în cupe de cristal sau sticlă, sau în pahare de forma conică alungită. Vinul spumant brut, sec și demisec, se servește ca aperitiv înaintea gustării sau împreună cu felurile de mâncare recomandate pentru vinurile albe. Vinurile spumante demidulci și dulci se servesc la desert.

Puteți achiziționa aceste produse din magazinele noastre din orașul Iași sau direct de pe website-ul nostru, din secțiunea Magazin online.

VINUL ESTE ESENȚĂ, REPER, BUCURIE ȘI CREDINȚĂ ...

VINUL ESTE
ESENȚĂ, REPER, BUCURIE
ȘI CREDINȚĂ ...

© 2020 BUCIUM IAȘI

Termeni și condiții | Modalități de livrare | Soluționarea litigiilor | ANPC

by Artvertising