fbpx

Top tari consumatoare de vin la scara mondiala

Chiar daca esti un fin cunoscator al vinurilor sau nu ai idee despre soiuri, climat sau metode de obtinere, mai mult ca sigur ai consumat de-a lungul vietii macar cateva sticle de vin. Daca nu te-ai gandit pana acum, prin achizitia acestora ai contribuit la consumul de vin anual al tarii. In fiecare an se realizeaza un top, pentru a desemna natiunea cea mai mare consumatoare de vin, din cate exista. Vrei sa afli daca tara ta s-a aflat pe lista primelor 10 din ultimii ani? Te invitam sa citesti articolul de astazi de la Crama de Vinuri „Bucium 1949”, despre top tari consumatoare de vin la scara mondiala. Toarna-ti un pahar de vin si lectureaza in liniste!

Cine sa fie in top?

Acum ca ti-ai pus problema existentei unui top al celor mai avizi bautori de vin, pe cine ai desemna castigator? Probabil intuitia te trimite instant cu gandul la cateva tari, potentiale castigatoare ale acestei curse. Mai mult ca sigur ai luat in calcul iubitorii de vin din Franta, pe cei din Italia sau din Grecia, al caror ghid catre o viata sanatoasa include si un pahar de vin pe zi. Noi ne-am mai gandit si la Germani, care, chiar daca sunt cunoscuti pentru dragostea ce o poarta berii, ar putea fi si adepti ai vinului. De ce nu, si Romania s-ar putea integra lejer printre cei mai mari adulatori ai licorii lui Bachus. Pana la urma cine este fruntas?

Iata si marele castigator!

Indiferent pe cine ai desemnat castigator in mintea ta, credem ca rezultatul te va surprinde. Statele Unite ale Americii este prima tara din topul celor mai mari consumatoare de vin la nivel mondial. Americanii beau vin cu milioanele de sute de litri, mai exact cate 33 milioane de hectolitri, depasind oricare alta natiune din lume la acest capitol, in anul 2019. Fireste, in continuare se claseaza tarile pe care le suspectai deja, precum Franta, cu 26.5, Italia, cu 22.6 si Germania, cu 20.4 milioane de hectolitri, reprezentante fruntase ale Europei. Pe locul cinci s-a clasat China, care pare ca este hotarata sa urce rapid treptele clasamentului, daca este sa judecam dupa productia nationala de vin, cat si consumul acestuia. Specialistii se asteapta ca China sa intreaca Spania in urmatorii ani la capitolul productiei de vin.

Cea mai mare consumatoare de alcool la nivel mondial

Ok, am vorbit despre cea mai mare consumatoare de vin la nivel mondial, dar care este fruntasa la consumul de alcool in lume? In mod surprinzator, Statele Unite ale Americii nu se afla nici macar printre primele trei locuri. Onoarea ii revine Portugaliei, urmata indeaproape de Franta si de catre Elvetia.

Moldova este campioana!

Daca lasam deoparte anul 2019 si aruncam o privire la ultimele decenii, putem observa faptul ca nimeni alta decat Republica Moldova este campioana in ceea ce priveste consumul de vin al lumii. WHO (World Health Organization), a desemnat in anul 2016 Moldova ca fiind fruntasa, nu doar la consumul de vin, ci la consumul de alcool per total. Studiul a fost realizat pe 189 de tari, si au fost luate in considerare doar persoanele in varsta de peste 15 ani. Si Romania s-a aflat in top, clasandu-se pe locul 12. Moldova a avut un consum total de alcool de 15.2 litri si unul de vin de 56.6 litri pe cap de locuitor, iar Romania 12.6 litri de alcool si 28.1 litri de vin, pe cap de locuitor.

Acum ca ai aflat toate aceste informatii, nu ai vrea sa contribui si tu la propulsarea Romaniei mai sus in top? Daca esti de acord, toarna-ti chiar acum un pahar de vin de la Crama de Vinuri „Bucium 1949” si bucura-te de viata!

Electrocasnice noi si resigilate

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.