fbpx

Tot ce trebuie sa stii despre vinul rose

Te-ai intrebat vreodata cum si cand a aparut vinul rose? Sau de ce nu se vorbeste despre acesta la fel de mult cum se intampla in cazul vinurilor albe sau rosii? Casa de Vinuri „Bucium 1949” a pregatit un articol care iti va clarifica toate nelamuririle. Continua sa ne citesti pentru a descoperi tot ce trebuie sa stii despre vinul rose!

Vinul rose nu este doar un amestec de vin alb si rosu

O preconceptie gresita despre vinul rose este reprezentata de ideea cum ca acesta ar fi un amestec de vinuri rosii si albe, insa nu este cazul. Rose-ul este, de fapt, facut din struguri albi; prin urmare este un vin alb infuzat cu culoarea strugurilor rosii

Vinul rose nu trebuie imbatranit

Unele vinuri, precum Merlot-ul, se imbunatatesc cu timpul. Rose-ul este diferit din acest punct de vedere. Vinurile rose ar trebui savurate in termen de unu sau doi ani, sau chiar mai devreme daca sunt spumante sau demi-seci. Adevarul este ca e greu sa dai gres cu un vin rose.

Vinurile rose au fost primele

Oricat de nebunesc ar suna, multi istorici considera ca primele vinuri au fost rose! Grecii antici obisnuiau sa scoata sucul din struguri rosii, storcand in mod natural si putina culoare. Ei au permis sucului sa fermenteze independent de cojile de struguri, ceea ce a dus la un produs final roz. Povestile sunt, asadar, adevarate: grecii erau inaintea timpului!

Rose-ul este (incredibil de) popular

Francezii produc cel mai mult vin rose din lume, iar consumul acestui tip de bautura in Franta a intrecut in numere consumul de vin alb, pentru care acestia erau (in trecut) recunoscuti la nivel global. Se pare ca nu glumeau cand au scris „la vie en rose”.

Statele Unite si Italia ocupa al doilea si al treilea loc la capitolul „cel mai mare producator si consumator de rose”. In ultimul deceniu tehnicile de viticultura au continuat sa fie imbunatatite, experimentandu-se cu noi soiuri din vin rose.

Vinul rose si anotimpurile

Se zvoneste ca vinul rose ar fi denumit vinul verii, insa acest lucru nu este nimic altceva decat o metafora pe care distribuitorii, restaurantele si terasele o folosesc pentru a vinde cat mai multe sticle de vin si bauturi care au vinul rose in compozitie. O putem numi chiar o strategie de marketing. Cu toate acestea, nu exista nicio legatura intre vinul rose si anotimpuri, acesta fiind recomandat pentru consum pe tot parcursul anului.

Rose-ul poate fi servit in timpul mesei

Este adevarat ca multi oameni sorb dintr-un pahar de rose la petreceri, aniversari sau iesiri in oras, insa rose-ul poate fi savurat si alaturi de mancaruri gatite si nu doar ca aperitiv. Cel mai adesea vinul rose este servit alaturi de preparate din peste, homar si branzeturi. Deoarece a devenit o traditie de sarbatori in anumite tari, aceasta bautura nu poate lipsi de langa curcanul de Ziua Recunostintei si mielul de Paste.

Indiferent de preferintele tale in materie de locatie, anotimp si ocazie, rozul poate fi culoarea ta. Intra pe site-ul Casa de vinuri „Bucium 1949” și asorteaz-o cum vrei tu!

Trofee pentru fotbal

Contact us

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.